Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Εξελίξεις στο Σύλλογο Εργαζόμενων ΤΕΕ

Αίτημα για έκτακτο Δ.Σ. μετά την ψήφιση του οργανογράμματος από τη Δ.Ε.
Στις 24 Απριλίου σύμφωνα με το καταστατικό  (Άρθρο 22, Λειτουργία Δ.Σ., παρ. 5) έγινε αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Δ. Σ. με θέματα:

1. Αυθαιρεσίες στη λειτουργία και τον τρόπο λήψης αποφάσεων του προεδρείου
2. Ψήφιση οργανογράμματος από τη Δ.Ε χωρίς ενημέρωση μέχρι σήμερα εργαζομένων
3. Σύγκληση έκτακτης Γ.Σ.

Έκτακτο Δ.Σ. Πέμπτη 10 Μαΐου
Στις 10 Μαΐου στο έκτακτο Δ.Σ. κατατέθηκε μομφή και έγινε καθαίρεση του Προεδρείου (Πρόεδρος, Δημήτρης Γεωργίου και Γενικός Γραμματέας, Εύη Μπάτρα).

Η μειοψηφία του Δ.Σ., δηλαδή το καθαιρεμένο Προεδρείο  (Πρόεδρος, Δημήτρης Γεωργίου και Γενικός Γραμματέας, Εύη Μπάτρα) και η συνάδελφος Φαίη Πετρούτσα, εμπόδιζαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψηφοφορίας και την εκλογή νέων μελών στο Προεδρείου. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. (Τότα Αντωνιάδου, Κώστας Αβραμίδης, Σωτήρης Ποντικάκος, Ηλίας Λαδικός)  πήγε σε διπλανή αίθουσα και συνέχισε την διαδικασία. Αποφασίστηκε, αφού ολοκληρώθηκε η καθαίρεση, και αντιμετωπίστηκαν τα επείγοντα ζητήματα, στο επόμενο Δ.Σ. να γίνει η αντικατάσταση των μελών του Προεδρείου με εκλογή νέων.

Παραίτηση 3 μελών του Δ.Σ.
Την ίδια μέρα (10 Μαΐου) το απόγευμα οι συνάδελφοι παραιτούνται από μέλη του Προεδρείου (που καθαιρέθηκαν) και μέλη του Δ.Σ..
Την ίδια μέρα (αν και έχουν παραιτηθεί και από μέλη του Δ.Σ.) εκδίδουν Πρόσκληση προς το Δ.Σ. ζητώντας την σύγκλησή του για την επομένη με θέματα: την Παραίτησή τους, εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και τη μομφή.

Οι συνάδελφοι που καθαιρέθηκαν αρνήθηκαν να παραδώσουν σφραγίδες, email, ιστοσελδία, ταμείο πρακτικά και ότι άλλο υλικό κατείχαν συνεχίζοντας να ...εκδίδουν ανακοινώσεις και καλέσματα ως Προεδρείο,

Εκλογή Νέου Προεδρείου
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων ΤΕΕ συνεδρίασε την Τρίτη 22 Μαΐου, στο γραφείο του Συλλόγου.
Η συνεδρίαση ήταν σε απαρτία σύμφωνα με το καταστατικό με παρόντα 4 μέλη του Δ.Σ, (Τότα Αντωνιάδου, Κ. Αβραμίδης, Λαδικός Ηλίας, Ποντικάκος Σωτήρης) . Απόντες ήταν οι συνάδελφοι Δ. Γεωργίου, Π. Μπάτρα, Φαίη Πετρούτσα1.
Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία αποφασίστηκε ομόφωνα να τηρούνται ηχογραφημένα πρακτικά ώστε να βοηθηθεί ο γραμματέας στην καταγραφή της συζήτησης.

Στην θέσεις του Προεδρείου που ήταν κενές εκλέχθηκαν με μυστική ψηφοφορία οι συνάδελφοι:
Κώστας Αβραμίδης για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ (4 ψήφοι)
Τότα Αντωνιάδου για τη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ (4 ψήφοι)
Ηλίας Λαδικός για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ (4 ψήφοι)
Ποντικάκος Σωτήρης για τη θέση του Ταμία του Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ (4 ψήφοι)

Αποφασίζεται:
  • Να μη γίνουν δεκτές οι παραιτήσεις
  • Ηχογραφημένα Πρακτικά
  • Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ για το οργανόγραμμα.
  • Αποφασίστηκε να γίνει Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στις 8 Ιουνίου 11 π.μ. ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις εξελίξεις στο ζήτημα του οργανογράμματος του ΤΕΕ που ψηφίστηκε στη Διοικούσα αλλά και στα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.
Γενική Συνέλευση. Παρασκευή 8 Ιουνίου 
Με παρουσία 35 εργαζομένων ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων του Συλλόγου Εργαζόμενων ΤΕΕ

Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΕΕ 13 Ιουνίου
Καλείται νέο Διοικητικό Συμβούλιο για αναπλήρωση των παραιτηθέντων και συγκρότηση εκ νέου του Προεδρείου του ΣΕΤΕΕ από τη νέα σύνθεση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.