Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Ανοιχτή επιστολή στους συναδέλφους από τα Περιφερειακά Τμήματα


Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ

Ανοιχτή επιστολή στους συναδέλφους από τα Περιφερειακά Τμήματα


Συνάδελφοι,
η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στις 8 Οκτωβρίου μετά από πρόταση του συναδέλφου Αβραμίδη, αποφάσισε υπέρ της επιστολικής ψήφου για την εκλογή Δ.Σ. και τη συμμετοχή των συναδέλφων από τα Περιφερειακά Τμήματα στις Γενικές Συνελεύσεις μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι συνάδελφοι, Γεωργίου, Μπάτρα, Πετρούτσα και Καρύδης οι οποίοι εκφράσανε τόσο επιθετικά την έντονη αντίθεσή τους στα αυτονόητα δικαιώματα των συναδέλφων από τα Περιφερειακά και πήραν θέση κατά της ισότητας των εργαζόμενων στο πλαίσιο του ΣΕΤΕΕ, απέτυχαν να πείσουν τους συναδέλφους της Αθήνας. Έτσι από σήμερα και σε αυτό το θέμα ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΤΕΕ αλλάζει σελίδα.

Η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση έκλεισε ένα μεγάλο δημοκρατικό έλλειμμα που υπήρχε στο ΣΕΤΕΕ στέλνοντας το μήνυμά της σε όσους θέλουν ένα Σύλλογο – λέσχη καφενείου χωρίς δημοκρατικές ή καταστατικές διαδικασίες.

Ο τρόπος ψηφοφορίας για τις εκλογές στην ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ παρέμεινε ο ίδιος, χωρίς δηλαδή επιστολική ψήφο. Αυτό αποτελεί έναν προσωρινό συμβιβασμό ώστε να δοθεί ο χρόνος και να δημιουργηθούν οι όροι για ανατροπή των συσχετισμών και στην Ομοσπονδία.

Συνάδελφοι από την Περιφέρεια, η έλλειψη δημοκρατίας στο Σύλλογο Εργαζόμενων ΤΕΕ δεν αφορά μόνο τα Περιφερειακά ούτε περιορίζεται στην έλλειψη της δυνατότητάς σας να συμμετέχετε αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα όπως η τηλεδιάσκεψη. Αυτοί που αντιτίθενται στη δημοκρατική και ισότιμη συμμετοχή σας είναι οι ίδιοι που διαλύουν τις Γενικές Συνελεύσεις στην Αθήνα βγάζουν αποφάσεις σε Διοικητικά Συμβούλια χωρίς απαρτία οδηγούν το Σύλλογο σε διάλυση και τα προβλήματα των εργαζόμενων σε τέλμα.
Στην Αθήνα συνηθισμένη πρακτική του προηγούμενου Προεδρείου ήταν οι ακυρώσεις Γενικών Συνελεύσεων ακόμη και με απαρτία της τάξης του 50 ή 60%. Ακόμη και όταν γίνονταν όμως η αποσιώπηση των αποφάσεών τους και μη υλοποίησή τους από τους ίδιους (Γεωργίου, Μπάτρα, Πετρούτσα και Καρύδης) που τοποθετήθηκαν αντίθετα στην επιστολική ψήφο και στο δικαίωμά σας να συμμετέχετε στις Γενικές συνελεύσεις  έχουν καταντήσει το ανώτατο όργανο του Συλλόγου μας να φαίνεται στα μάτια των εργαζόμενων σαν μια άγονη διαδικασία.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, οι όποιες κατακτήσεις μας τους τελευταίους μήνες αλλά και  στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση δεν θα έχουν νόημα αν δεν εμπεδωθούν. Θα εμπεδωθούν όμως μόνο αν συμμετάσχετε σαν μέλη του ΣΕΤΕΕ στις Γενικές Συνελεύσεις ή αν ψηφίσετε σε αυτές τις τόσο σημαντικές εκλογές, ασκώντας το δικαίωμα που απορρέει από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για την επιστολική ψήφο εκεί όπου δεν θα υπάρχουν Εκλογικά Τμήματα.

Η  «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ» δεν θα προσυπογράψει ποτέ την παραίτησή κανενός συναδέλφου και δεν θα εγκρίνουμε ποτέ την διαγραφή του. Αλλοίμονο αν αποχωρήσουν από το ΣΕΤΕΕ όσοι εξέφρασαν με επιτακτικότητα την κοινή απαίτηση για δημοκρατία και ισότητα στις διαδικασίες του Συλλόγου μας.

Σας καλούμε συνάδελφοι από την Περιφέρεια να συμμετάσχετε στις εκλογές μαζικά μαζί με τους συναδέλφους τους στην Αθήνα για ένα δημοκρατικό και αγωνιστικό Σύλλογο Εργαζόμενων ΤΕΕ στήριγμα για κάθε εργαζόμενο.
Να παλέψουμε ενωμένοι:        
  • Για ένα οργανόγραμμα που δεν θα περιορίζει τις δομές του ΤΕΕ στο Κέντρο και στην Περιφέρεια αλλά θα τις αναπτύσσει.
  • Προσλήψεις προσωπικού στις υπηρεσίες του ΤΕΕ στο Κέντρο αλλά και στα Περιφερειακά Τμήματα που είναι υποστελεχωμένα
  • Για την ένταξη του ΤΕΕ στον Κρατικό Προϋπολογισμό και στο Μητρώο της Γενικής Κυβέρνησης
  • Για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία
  • Για Γιατρό Εργασίας για όλα τα Περιφερειακά
  • Για καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΙΕΚΕΜ
  • Για καταβολή των δεδουλευμένων στις εκλογές του ΤΕΕ
  • Για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο ΤΕΕ που θα αναπτύσσει και θα διασφαλίζει ισότιμα τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων στο ΤΕΕ
  • Για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων
Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.