Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ
 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, η “Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ” σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 30 Μάη.

Οι πολιτικές των μνημονίων που στόχευαν να ελέγξουν την χρεοκοπία της χώρας έχουν οι ίδιες χρεοκοπήσει με την αναποτελεσματικότητά τους. Από τη μια μεριά ανεργία και απόγνωση γι όσους βρίσκονται χωρίς δουλειά και από την άλλη αύξηση των ωρών εργασίας, της εντατικοποίησης της εργασίας, χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, ελαστικό ωράριο και πληρωμή σε είδος για όσους εργάζονται.

Η ελπίδα για κάποια μικρή έστω βελτίωση στη ζωή των εργαζόμενων και των ανέργων, οι προσδοκίες για κάποιες μικρές αλλαγές έστω στη φορομπηχτική πολιτική των μνημονίων χάθηκαν μαζί με την αξιοπιστία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που αναρριχήθηκε στην εξουσία και έγινε ο καταλληλότερος συνεχιστής της ίδιας εκείνης πολιτικής που οδήγησε τη χώρα και το λαό σε αδιέξοδο.

Σε αδιέξοδο όμως έχουν οδηγηθεί και οι συνδικαλιστικές πρακτικές των απεργιών που δεν επιδιώκουν μια συνολική εργατική μαχητική απάντηση στην κρίση. Ακόμη χειρότερα όμως όταν συνδικάτα όπως η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, σβήνουν κάθε όριο ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδότες υπογράφουν μνημόνια συνεργασίας με την εργοδοσία και καλλιεργούν αυταπάτες στο λαό για κοινό μέτωπο ανάμεσα στο λύκο και το αρνί.

Αυτό όμως δεν δίνει κανένα άλλοθι σε αυτούς που διαφοροποιούνται μόνο στα λόγια αντί να έρθουν σε ρήξη με τις θέσεις ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ και να καλέσουν στην απεργία με ανεξάρτητο διεκδικητικό πλαίσιο. Για άλλη μια φορά φυγομαχούν, σπέρνουν την ηττοπάθεια καλώντας τους εργαζόμενους να μην απεργήσουν.

Ειδικά όταν αυτό γίνεται στο Σύλλογο Εργαζόμενων ΤΕΕ όπου σήμερα υπάρχουν δυνατότητες για ανεξάρτητο διεκδικητικό πλαίσιο. Καμία αυταπάτη λοιπόν και για τις συνδικαλιστικές δυνάμεις της “ταξικής” αναχώρησης από την ταξική πάλη, όποιο πρόσχημα και να επικαλούνται.

Η “Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ” καλεί τους εργαζόμενους στο ΤΕΕ σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 30 Μάη με αγωνιστικό - διεκδικητικό πλαίσιο:

  • Την ανατροπή των μνημονίων
  • Την χρηματοδότηση του ΤΕΕ από Κρατικό Προϋπολογισμό και την ένταξή στο  Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης
  • Να μην περάσει το οργανόγραμμα που καρατομεί το ΤΕΕ και οδηγεί τα Περιφερειακά Τμήματα σε κλείσιμο
  • Να ακυρωθεί η ηλεκτρονική αξιολόγηση και να καταργηθεί η απεργοσπαστική τροπολογία της Γεροβασίλη
  • Προστασία της 1ης κατοικίας σε κάθε οικογένεια. Διαγραφή των χρεών για 1η κατοικία σε μισθωτούς και ανέργους
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις

 

Καμία αυταπάτη για τον υποταγμένο συνδικαλισμό!

Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων





Αθήνα 28/5/2018
 

Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.