Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Ανοιχτή επιστολή προς τους συναδέλφους Δημήτρη Γεωργίου και Εύη Μπάτρα

Προς τους συναδέλφους Δημήτρη Γεωργίου και Εύη Μπάτρα
 
Συνάδελφοι,
καλεστήκαμε σε μια συνεδρίαση του Δ.Σ. σήμερα (Δευτέρα 14 Μάη) αφού έκλεισε το Δ.Σ. όπως καλά θα θυμόσαστε, με την δική σας άρνηση να ολοκληρώσουμε τη συνεδρίαση με τη θεματολογία της ή να ορίσουμε νέα συνεδρίαση. Μάλιστα, ρητά αποκλείσατε τη Δευτέρα την Τρίτη και όσες άλλες μέρες προτείναμε οδηγώντας το Δ.Σ σε αδιέξοδο. Ξαφνικά με μια επιστολή που βρίθει ανακρίβειες χωρίς να περιμένετε τη σύνταξη έστω του πρακτικού της συνεδρίασης μας καλείτε την ίδια μέρα που απέκλεισε ρητά ο συνάδελφος Δ. Γεωργίου.

Θα πρέπει να θυμηθούμε όλοι ότι το τελευταίο Δ.Σ. έκλεισε αφήνοντας μόνο ένα θέμα για συζήτηση: την εκλογή νέου Προέδρου και Γενικού Γραμματέα στη θέση αυτών που ανακλήθηκαν (Δημήτρη Γεωργίου και Εύη Μπάτρα αντίστοιχα) από την πλειοψηφία. Η ανάκληση βέβαια δεν έγινε για «τυπικές παραλείψεις», αλλά, αντίθετα προχωρήσαμε σε αυτή την πράξη, γιατί με τη στάση των συγκεκριμένων συναδέλφων του Προεδρείου σχετικά με το οργανόγραμμα διευκολύνθηκε η συρρίκνωση του ΤΕΕ και η εργασιακή υποβάθμιση των εργαζομένων του.
Αυτή η υποβάθμιση που οδηγεί τα Περιφερειακά σε κλείσιμο και το Κεντρικό ΤΕΕ σε μαρασμό είναι το επίδικο και όχι κάποιες τυπικές παραλείψεις.
Αυτό ακριβώς που προσπάθησαν να αποτρέψουν οι συνάδελφοι που σας κατήγγειλαν για αποφάσεις σε ένα Δ.Σ. που δεν είχε απαρτία στο οποίο με την παρουσία μόνο τριών μελών της παράταξής σας ακυρώσατε απόφαση Γενικής Συνέλευσης που είναι το ανώτατο όργανο του Συλλόγου μας. Και βέβαια δεν αποτελεί απλά τυπική παράλειψη η ένοχη σιωπή σας στην ψήφιση του Οργανογράμματος στη Δ.Ε. του ΤΕΕ.
Συνάδελφοι του Προεδρείου
η ξαφνική αλλαγή των θεμάτων που εκκρεμούσαν για συζήτηση και η επιμονή σας αν και έχει ανακληθεί η ιδιότητά σας (Προέδρου και Γενικού Γραμματέα) να συνεχίζεται να χρησιμοποιείται αυτό τον τίτλο δεν σας τιμά. Δεν τιμά κανένα συνδικαλιστή η επιμονή του να είναι στο Προεδρείο ενός οργάνου που τον έχει ανακαλέσει. Πολύ περισσότερο βέβαια δεν τιμά ένα συνδικαλιστή η παραίτησή του από το Δ.Σ. όταν αυτό δεν τον εκλέγει στη θέση που αυτός θέλει.
Εμείς με βάση όλα τα παραπάνω προτείνουμε να συγκληθεί νέο Δ.Σ. για να ολοκληρώσει την διαδικασία που ξεκίνησε με την μομφή και την ανάκλησή σας και με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Προεδρείου. Επίσης σας καλούμε να παραδώσετε στο νέο Προεδρείο όλο το υλικό και τη σφραγίδα του Δ.Σ. τα οποία μετά την πρόταση μομφής και την ανάκλησή σας ούτως ή άλλως πρέπει να παραδώσετε και το Δ.Σ. να εξαντλήσει τη θητεία του όπως και πρέπει να γίνει χωρίς περιττούς εγωισμούς και ιδιοτέλειες.

Συναδελφικά

Αβραμίδης Κώστας
Αντωνιάδου Τότα
Λαδικός Ηλίας
Ποντικάκος Σωτήρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.