Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Καθαίρεση του Προέδρου και της Γενικής Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΤΕΕ

Μετά από αίτημα της πλειοψηφίας του Δ.Σ. (4 μέλη σε σύνολο 7)* συνεδρίασε το Δ.Σ την Πέμπτη 10 Μαΐου και με πρόταση μομφής που κατατέθηκε, καθαιρέθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ, Δημήτρης Γεωργίου και η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ.,  Εύη Μπάτρα.  

Εκκρεμεί η διενέργεια εκλογών στο επόμενο Δ.Σ. για την αντικατάστασή τους.
Μέχρι τότε κάθε χρήση της ιδιότητας του Προέδρου ή του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζόμενων ΤΕΕ από τους καθαιρεμένους συναδέλφους αποτελεί σφετερισμό. 

Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ

ΠΡΟΤΑΣΗ
Μομφής για τη λειτουργία του Προέδρου και Γ. Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζόμενων ΤΕΕ
Για αντικατάσταση του Προέδρου και του Γ. Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζόμενων ΤΕΕ
Συνάδελφοι, τα μέλη του Δ.Σ. που υπογράφουμε, μετά και το τελευταίο Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ που έγινε στις 22 Μαρτίου, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα μέλη του Προεδρείου που καλύπτουν τις θέσεις του Προέδρου του Δ.Σ. και του Γενικού Γραμματέα (συνάδελφοι, Δημήτρης Γεωργίου και Εύη Μπάτρα) αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο του καταστατικού και να λειτουργήσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.
Τα προβλήματα αυτά εντοπίζονται στην λήψη απόφασης σε κρίσιμο ζήτημα όπως είναι το οργανόγραμμα χωρίς την απαρτία που προβλέπεται από το καταστατικό (όπως έγινε στην συνεδρίαση 12ης Μαρτίου), αυθαιρεσίες στην διαδικασία των συνεδριάσεων που αφορούν στην επιλογή και την ιεράρχηση των θεμάτων, προσκόμματα στη συμμετοχή των συναδέλφων από τα Περιφερειακά μέσω τηλεδιάσκεψης στις διαδικασίες του Συλλόγου, απαγόρευση ψηφοφοριών στο Δ.Σ., έλλειψη υπογεγραμμένων πρακτικών των συνεδριάσεων του Δ.Σ.κλπ.
Κρίσιμες εξελίξεις για τους εργαζόμενους όπως η συνεδρίαση της Δ.Ε. που έγινε την Τρίτη 17 Απριλίου και οι αποφάσεις που έλαβε πάνω στο οργανόγραμμα του ΤΕΕ, συμβαίνουν απουσία των εργαζόμενων και αποκαλύπτουν ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι του Προεδρείου του  ΣΕΤΕΕ αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα  θέματα που επηρεάζουν καίρια τους εργαζόμενους. Ενάμιση μήνα μετά από την απόφαση αυτή για αλλαγή του οργανογράμματος δεν έχει συγκληθεί ούτε το τακτικό Δ.Σ. για να εκδώσει έστω και μια ανακοίνωση πάνω σε αυτό.
Με βάση τα παραπάνω κρίνουμε ότι το προεδρείο του Δ.Σ. του Συλλόγου δεν συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του Δ.Σ. Σ. και προτείνουμε σύμφωνα (άρθρο 22, παρ. 8)* την άμεση απαλλαγή του συναδέλφου Δημήτρη Γεωργίου, Προέδρου και της συναδέλφου Εύης Μπάτρα, Γενικής Γραμματέας, του ΣΕΤΕΕ και την εκλογή των αντικαταστατών τους άμεσα.
Τα μέλη του Δ.Σ.
Αβραμίδης Κώστας
Τότα Αντωνιάδου
Σωτήρης Ποντικάκος
Λαδικός Ηλίας
* *Άρθρο 22
Λειτουργία Δ.Σ.
5. Έκτακτα μπορεί να συγκληθεί όταν το ζητήσουν έγγραφα τρία (3) μέλη του. Στο έγγραφο πρέπει να αναγράφονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Ο πρόεδρος, στην περίπτωση αυτή, έχει υποχρέωση να το συγκαλέσει σε επτά (7) ημέρες. Η διπλή άρνηση του προέδρου να συγκαλέσει το Δ.Σ., μετά την αίτηση που προαναφέρεται, επιφέρει την αναγκαία έκπτωσή του, η οποία απαγγέλλεται, αν αυτός αρνηθεί, με απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα προς τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, με αίτηση οποιουδήποτε μέλους του Δ.Σ.
6. Κατά τις συνεδριάσεις του Δ.Σ τηρούνται πρακτικά που υπογράφονται από τα παρόντα μέλη του Δ.Σ.
7. Στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. μπορούν να παρευρίσκονται χωρίς δικαίωμα ψήφου τα αναπληρωματικά μέλη του, καθώς επίσης και οποιαδήποτε μέλη του Συλλόγου επιθυμούν, παίρνουν δε το λόγο, μετά από απόφαση του Δ.Σ.
8. Ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, ο γεν. γραμματέας, ο αναπληρωτής γεν. γραμματέας και ο ταμίας του Συλλόγου ανακαλούνται οποτεδήποτε και εκλέγονται άλλοι αντ΄αυτών. Η απόφαση για την απαλλαγή λαμβάνεται από το Δ.Σ. στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της συζήτησης αυτού του θέματος, εκτός αν κατά την πρώτη συζήτηση παρευρίσκονται όλα τα μέλη του Δ.Σ. και πάντοτε με απόφαση που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.