Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζόμενων στο ΤΕΕ» για τις εκλογές στο Σύλλογο Εργαζόμενων στο ΤΕΕ


logo_ag.jpg

Συναδέλφισες-οι,
τρία χρόνια ακριβώς μετά τις εκλογές τον Απρίλιο του 2016 στο ΣΕΤΕΕ βρισκόμαστε μπροστά στο δίλημμα της εκλογής των εκπροσώπων μας για το Δ.Σ. και την Ομοσπονδία.
Στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στις δύο εκλογικές διαδικασίες συνέβησαν σημαντικές αλλαγές που αφορούν τόσο στους εργαζόμενους στο ΤΕΕ όσο και συνολικά τους εργαζόμενους στην χώρα. Στο ΤΕΕ η ψήφιση του οργανογράμματος αποτέλεσε αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους και για τους μηχανικούς αφού στο βαθμό που θα υλοποιηθεί, μια σειρά σημαντικές λειτουργίες του φορέα και υπηρεσίες προς τους μηχανικούς και την κοινωνία θα πάψουν να υφίστανται.
Η ήττα των εργαζόμενων που αγωνίστηκαν αρκετά χρόνια για να αποφύγουν αυτή την εξέλιξη ήταν συνέπεια από τη μια μεριά της πρακτικής του εργοδοτικού συνδικαλισμού του προηγούμενου μειοψηφικού Προεδρείου που καθαιρέθηκε για αυτό το λόγο αλλά και από την άλλη της ατολμίας όποιων δημιουργούσαν προσκόμματα σε κάθε προσπάθεια να ανοίξουμε το ζήτημα στα μέλη του ΤΕΕ και την κοινωνία που θα έπρεπε να είχαν τον πρώτο λόγο. 
Το μέλλον του ΤΕΕ
H περικοπή της χρηματοδότησης του ΤΕΕ, δηλαδή του 2% με το μνημόνιο του ν.4093/2012, έβαλε το θεμέλιο για τη ριζική αλλαγή του χαρακτήρα του ΤΕΕ ενώ ταυτόχρονα οι συνέπειες αυτών των αλλαγών πάνω σε όλους μας είναι η ανασφάλεια για τη δουλειά μας, αφού για τη λειτουργία ενός δημόσιου  φορέα όπως το ΤΕΕ δεν υπάρχει κανενός είδους κρατική πρόνοια.
Η διοικήσεις του ΤΕΕ όχι μόνο δεν υπερασπίστηκαν το δημόσιο χαρακτήρα του φορέα αλλά ιδιωτικοποιούν τις λειτουργίες του παραδίδοντας σε ιδιώτες αρμοδιότητες που έπρεπε να ανήκουν στην υπηρεσία και άλλοτε πάλι προσπαθούν να μετατρέψουν σε επιχειρηματία το ΤΕΕ. Έτσι, όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν τα οικονομικά του φορέα αλλά οδήγησαν ακόμη και στην χρεοκοπία του ΙΕΚΕΜ με απλήρωτους εργαζόμενους.
Το αίτημα λοιπόν πού έχει η «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ» για ένταξη του ΤΕΕ στον Κρατικό Προϋπολογισμό και στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης είναι συνδεδεμένο οργανικά με όλα τα ζητήματα του φορέα και των εργαζομένων του και αποτελεί την μοναδική διέξοδο.
Η ενότητα των εργαζομένων στο ΤΕΕ
Ο αγώνας όμως των εργαζόμενων προϋποθέτει την ενότητά τους ώστε να γίνονται σεβαστοί από την εκάστοτε διοίκηση του ΤΕΕ αλλά και το Υπουργείο. Με αυτό το στόχο της ενότητας συνδέονται μια σειρά από διεκδικήσεις που στη θέση του ατομιστικών λύσεων εγκαθιστούν τη συλλογικότητα και το αίσθημα δικαίου.
·         Τέτοιες διεκδικήσεις είναι η άμεση κατάργηση του της πρακτικής των «αναπληρωτών προϊσταμένων» χωρίς κρίσεις, υπηρεσιακά συμβούλια, επετηρίδα κλπ. όπως και η αυθαίρετη διανομή των υπερωριών που επιτείνουν το αίσθημα αδικίας στην υπηρεσία.
·         Η θέση του Δ.Σ. και των Γενικών Συνελεύσεων, για ισότιμη συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στις υπερωρίες σαν πρόσθετες αμοιβές, χωρίς παράταση του χρόνου εργασίας, αγκαλιάστηκε από τους εργαζόμενους που έχουν ανάγκη όχι μόνο τη βελτίωση του μισθού αλλά και τις συναδελφικές σχέσεις μέσα στη δουλειά.
·         Η ενότητα δεν δημιουργείται όμως αφηρημένα, αλλά εκφράζεται μέσα από το Σύλλογο Εργαζομένων. Δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι από τη μια να γίνονται υποκείμενα συχνών αυθαιρεσιών και την ίδια στιγμή να υπάρχουν «συνδικαλιστές» που θεωρούν ότι οι μετακινήσεις ή οι υπηρεσιακές ανάγκες αφορούν μόνο τα «κορόιδα» αλλά όχι τη αφεντιά τους όπως συνέβη πρόσφατα.
Η ενότητα επίσης δεν δημιουργείται όταν, διαχωρίζουμε τους εργαζόμενους σε Περιφέρεια και Αθήνα, όταν οι εργαζόμενοι από την Περιφέρεια δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής ισότιμα στις Γενικές Συνελεύσεις ή στις αρχαιρεσίες. Ισότητα των εργαζομένων όμως σε ένα Σύλλογο με Πανελλαδική διάρθρωση σαν το δικό μας, σημαίνει απλά Επιστολική Ψήφος.
Η ανοιχτή δημοκρατική λειτουργία του ΣΕΤΕΕ
Η «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ» απευθύνθηκε στις υπόλοιπες παρατάξεις για ένα διάλογο πάνω σε όλα τα ζητήματα που απασχόλησαν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα αυτή την περίοδο. Εκτός από την παράταξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΕ» καμιά άλλη παράταξη δεν ανταποκρίθηκε.
Είναι σίγουρα πιο ασφαλές να αλλάζουν το όνομα της παράταξης τους εγκαταλείποντας την «πετυχημένη», όπως έλεγαν, «Ενότητα Εργαζόμενων ΤΕΕ» με την οποία το 2016 ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι κατέβηκαν στις εκλογές βαφτίζοντάς την σε αυτές τις εκλογές σε «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΟ» παρά να μπουν στον κόπο να συζητήσουν μπροστά στους εργαζόμενους.
Είναι σίγουρα πιο ασφαλές και για τους υποψήφιους της «Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Εργαζόμενων στο ΤΕΕ» να ψευδολογούν ότι το Προεδρείο που ψηφίστηκε ομόφωνα από τα 5 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι παράνομο ενώ το προηγούμενο που εκλέχθηκε με 3 ψήφους, χωρίς καν την πλειοψηφία του Δ.Σ. …είναι η νομιμότητα η ίδια, παρά να εξηγήσουν αυτά τα ανώτερα συνδικαλιστικά μαθηματικά στους εργαζόμενους μέσα από το διάλογο.

Ψήφο στην Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ
Συνάδελφοι, πέρα από αυτά που ήδη αναφέραμε θα βρούμε μπροστά μας τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή αντεργατικών και αντιλαϊκών μνημονιακών δεσμεύσεων στο ΔΝΤ, ΕΕ, και ΕΚΤ. Ο αγώνας όμως για όλα ζητήματα που μας απασχόλησαν την τριετία που πέρασε συνδέεται με τον αγώνα για ένα Σύλλογο ενωμένο, δημοκρατικό και αλληλέγγυο με τους άλλους συλλόγους εργαζομένων.
Για ένα τέτοιο Σύλλογο σας καλούμε να συμβάλλεται με τη μαζική συμμετοχή σας στις εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων σας στο Δ.Σ. και στην Ομοσπονδία υπερψηφίζοντας στην Αθήνα και την Περιφέρεια τους υποψήφιους της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζόμενων στο ΤΕΕ» στο Δ.Σ. και την ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ.

Γι αυτό το Σύλλογο που μπορούμε να χτίσουμε όλοι μαζί, τα θεμέλια ήδη μπήκαν και αυτό δεν το αλλάζει κανένας…
Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ

Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΤΕΕ

Αβραμίδης Κωνσταντίνος
Δημοπούλου Ελένη
Καρυτσιώτη Ευφορία
Κόγκου Βενετία
Πέτρου Μαρία
Σταθόπουλος Κυριάκος
Χυδίρογλου Θεόδωρος
================================================
Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ)

Αβραμίδης Κωνσταντίνος
Δημοπούλου Ελένη
Κόγκου Βενετία
Πέτρου Μαρία
Σταθόπουλος Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.