Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

1η Μαη, αγώνας για ψωμί, δουλειά, ειρήνη


1η Μαη, αγώνας για ψωμί, δουλειά, ειρήνη
Όλοι στις ανεξάρτητες ταξικές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις

Η φετινή 1η Μάη βρίσκει την εργατική τάξη της χώρας μας για άλλη μια χρονιά στη βαθιά οικονομική κρίση ενώ παράλληλα το ενδεχόμενο ενός ανοιχτού γενικευμένου πολέμου προβάλλει στον ορίζοντα. Οι νέες γενιές των εργαζόμενων που στερήθηκαν την ελπίδα για μια αξιοπρεπή ζωή, για ψωμί, δουλειά και μόρφωση βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο ενός πολέμου που θα τους μετατρέψει σε φτηνό κρέας για τα κανόνια.
Το επίπεδο διαβίωσης και οι συνθήκες εργασίας για ορισμένες κοινωνικές ομάδες, όπως οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, έχουν κατρακυλήσει σε επίπεδα που θυμίζουν τις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα. Οι εργαζόμενοι διωγμένοι από την οικονομική κρίση κατά χιλιάδες μεταναστεύουν σε Γερμανία, Αγγλία, Σουηδία, Καναδά κλπ για το μεροκάματο.
Σε μεσαιωνική οπισθοδρόμηση βρίσκεται και ο πολιτισμός μας συνολικά, όπως αποδείχθηκε από το φόνο του νεογέννητου στη Νέα Σμύρνη που διέπραξε η 22χρονη φοιτήτρια μητέρα.

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,
οι λαϊκές προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν προεκλογικά, διαψεύσθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Τα μνημόνια της απόλυτης υποδούλωσης της χώρας, της εξαθλίωσης και του εξαδραποδισμού του λαού όχι μόνο δεν ακυρώθηκαν αλλά ανανεώθηκαν με τα νέα μνημόνια που υπέγραψε η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Η λαϊκή κατοικία απαλλοτριώνεται ακόμη και για 500 € που μπορεί να χρωστά κάποιος στο φορομπηχτικό σύστημα που εγκαθιδρύεται για να δημιουργηθεί το υπερπλεόνασμα που απαιτούν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Για να υλοποιηθεί όμως αυτή η αντεργατική πολιτική στο δικαίωμα της απεργίας μπαίνουν νομοθετικά προσκόμματα ενώ η συνδικαλιστική δράση τιμωρείται όταν ξεπερνάει τα όρια του κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπως δείχνει η πρόσφατη εκδικητική απόπειρα “εξορίας” της Γραμματέας του «Συλλόγου Εργαζόμενων ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ» από την εργοδοσία.

Το ΤΕΕ
Η ζοφερή αυτή πραγματικότητα καθορίζει και το ΤΕΕ. Οι εργαζόμενοι και στο ΤΕΕ αφού έχασαν τα τελευταία χρόνια σχεδόν το 50% των αποδοχών τους και οι δραστηριότητες του ΤΕΕ περιορίστηκαν στην πώληση υπηρεσιών του στους πολίτες, με την ψήφιση του νέου οργανογράμματος από την διοίκηση του ΤΕΕ παγιοποιείται αυτή η κατάσταση. Με τη συμφωνία της παράταξης που βρέθηκε στο Προεδρείο του ΣΕΤΕΕ, ψηφίστηκε απο τη Δ.Ε. το οργανόγραμμα που υποβαθμίζει το ρόλο των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ σε γραφεία υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας και τους υπαλλήλους που τα στελεχώνουν ενώ καταργεί καίρια Τμήματα και Διευθύνεις στο ΤΕΕ της Αθήνας. Δεν καλέστηκε ούτε καν για το θεαθήναι μια κινητοποίηση. Αντίθετα καταστρατηγώντας το καταστατικό χωρίς απαρτία έβγαλαν ανακοίνωση που στηρίζει στα βασικά σημεία του το οργανόγραμμα. Η σιωπή στο θέμα της ανάθεσης της αξιολόγησης των υπηρεσιών του ΤΕΕ σε ιδιωτική εταιρεία η απεμπόληση του αγώνα για ένταξη στον κρατικό προϋπολογισμό ολοκληρώνεται με την εγκατάλειψη του αγώνα για το οργανόγραμμα.

Συνάδελφοι από την 1η Μάη 1886 στο Σικάγο για «Οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες δουλειά / κι οχτώ ώρες για ό, τι θέλει ο καθένας από μας!» ως τη δική μας 1η Μάη του 1944 με τους 200 εκτελεσμένους αγωνιστές της Καισαριανής από το Γερμανικό στρατό κατοχής, η μέρα αυτή, σύμβολο για την ανθρωπότητα, κουβαλάει μνήμες σκληρού αγώνα της εργατικής τάξης αλλά και ελπίδας για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο χωρίς πολέμους και προσφυγιά.
Σαν συμβολή σ αυτό τον αγώνα για ένα κόσμο ελευθερίας και αλληλεγγύης, καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο ΤΕΕ στη φετινή επέτειο της Πρωτομαγιάς.

  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  • ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΕΕ
  • ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΕΕ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.